
השלמה של עצם בפה בתהליך הרמת סינוס
שתלים דנטליים הם המצאה נפלאה להשלמת שיניים חסרות. בעזרת השתלה מוצלחת של שיניים מלאכותיות ניתן לשחזר את כל החסר בפה בהצלחה מרובה וללא שום חשש. הבעיה היא שלפעמים חסרה עצם בפה על מנת להחזיק את השתלים, ואז צריך לבצע הרמת סינוס ולחזק את האחיזה של השתלים.
למה זה קורה ואיך עושים את זה? במאמר שלפנינו.
סיבות לביצוע הליך הרמת סינוס שיניים
כל אדם הניגש לבצע טיפול של השתלת שיניים בפיו, עובר כחלק מן ההליך צילום שיניים מקיף. בצילום זה בודק רופא השיניים את מצב הלסת כולו, מיקומם של עצמות הפה, מה הגודל שלהם, מה ההיקף מה האיכות שלהם והאם הם חזקים דיים.
יש להבין כי תפקיד עצם הלסת הוא חשוב ביותר וזאת על מנת לקלוט את השתלים אותם יחדירו במהלך ביצוע השתלת השיניים. במסגרת ההליך יבריגו לתוך העצם את הברגים אשר יחזיקו בסופו של דבר את השיניים המלאכותיות. אם כך הדבר, הרי הכי חשוב בכל המהלך הזה הוא לבדוק את תקינות העצם, מכיוון שהיא הבסיס להשתלת שיניים, מצב העצם יהווה פקטור במסגרת השיקול לביצוע השתלה מוצלחת.
לפעמים אדם חסר עצם מלידה עקב מבנה מסויים של לסת, ובדרך כלל הסיבה היא בגלל נסיגה. מחלת חניכיים הנקראת גם נסיגת חניכיים גורמת לעצמות לפנות אחורנית, ובמילים אחרות "לברוח" כלפי מטה. הם יורדות מעט מקו הלסת הרגיל וממילא נמוכות מדי. כתוצאה מכך אי אפשר לקבע את השתלים במקומם המתוכנן בעצם.
במקרה אחר, העצם נחלשה עם הגיל או עקב בעיות דנטליות, היא דקה מדי או שברירית ולא מסוגלת לקלוט שתלים בצורה מחוזקת.
בכל המקרים הללו יידרש הרופא לבצע הליך הרמת סינוס שיניים כדי לקבע את העצם במקום ולחזק אותה כבסיס להשתלה עתידית.
ביצוע הליך הרמת סינוס שיניים
את הרמת סינוס עושה רופא השיניים כחלק מהליך מקדים לפני השתלת שיניים. עליו להיות רופא מומחה לחניכיים או לפחות רופא שיניים כירורגי, היות וזהו הליך ניתוחי.
פעולת הרמת סינוס שיניים דורשת בנייה מחדש של העצם, ואת זאת ניתן לבצע באמצעים שונים:
- השלמה מלאכותית של עצם, ע"י חומר המוזרק לחלל הקיים, החומר מתקשה והופך להיות בסיס חזק וחלופי לחוסר בעצם.
- העברה של חלקי עצם ממקום אחר.
בכל מקרה מדובר בניתוח בעל אחוזי הצלחה גבוהים, אשר מהווה בסיס הכרחי במקרים של מחסור בעצם ובמיוחד לפני הליך השתלת שיניים. לעיתים ניתן לבצע השתלה ללא הצורך בהשלמת עצם והרמת סינוס, השיטה שמאפשרת זאת נקראת אול און פור.