
שתלים דנטליים – המדריך הקצר
תהליך ביצוע שתלים דנטליים הוא קצר וקל הרבה יותר ממה שחושבים. באמצעות תוכנות מחשב ממוחשבות ניתן להגיע היום אל פעולה מהירה בת יום אחד ולהשתיל שיניים חדשות למטופל בזמן קצר. קיצור התהליך גרם להפחתה משמעותית בכאבים, לתופעות לוואי קלות יותר, להחלמה מהירה יותר ולנוחות הרבה יותר גדולה.
ביצוע שתלים דנטליים – באלו מקרים?
התקנת שתלים דנטליים מהווה פתרון מוצלח במקרים הבאים:
- מחלת עששת שפגעה בשן ללא תקנה – גם אחרי ניסיונות מצד רפואת השיניים להציל את השן, היא אבדה.
- איבוד שיניים עקב חבלה – שן קבועה שחסרה בגלל נפילה, יש צורך להשלימה על ידי השתלה.
- שיניים חסרות עקב נסיגה – מחלת נסיגת חניכיים המתפתחת עם הגיל או עקב הזנחה, עלולה לגרום להחלשות האחיזה בשיניים, עד לאיבוד שיניים.
- שיניים חסרות מלידה, מומים או פגמים בפה – במקרים בהם חסרות שיניים מסוימות, אפשר להשלים אותם על ידי השתלה מתאימה.
תהליך ביצוע שתלים דנטליים
כיום, מבוצע הליך השתלת השיניים באמצעות מחשב, כך שהוא קל ופשוט היום, יותר מתמיד. ראשית כל, יש לבצע צילום מלא של כל חלל הפה והלסת על מנת לקבל את ההדמיה המושלמת. הצילום המקובל ביותר הוא סי.טי. היות שהוא מדגים את מבנה הפה עם מצב העצמות וחוזקם. אחרי ביצוע הצילום מכניסים את התמונה לתוכנת מחשב ושם בונים תוכנית טיפולית.
הרופא מכין שבלונה, מעין סד על פי צורת הלסת של המטופל על גבי שבלונה זו הוא יבריג את השתלים לפיו של המטופל.
מהירות ביצוע שתלים דנטליים
היות והתהליך מבוצע בצורה ממוחשבת, הוא קצר ונוח להפליא. הדיוק הוא מרבי ונעשה מחוץ למגע פיו של המטופל. רק כאשר הרופא מסיים לבנות את השבלונה והיא מוכנה למידותיו, מגיע הפציינט כדי להתקין אותה בפיו ולהכניס את הסד המוכן.
על גבי הסד מוחדרים השתלים באמצעות ברגים לתוך עצם הלסת. את כל הפעולה ניתן לבצע בפגישה אחת עם דיוק מרבי. המטופל מסיים את הטיפול ובפיו השיניים החדשות. כל שנותר לו הוא לצפות להתאוששות ולהנות מהשיניים היפות והחדשות שלו.
ביצוע שתלים דנטליים – עוד המצאה נפלאה של הדור החדש!